Followers

Tuesday, December 29

Buat tatapan

Hari ini hari Rabu bertarikh 30 haribulan Disember.
Agak lapang sedikit masa yg ada
selepas mengemas serba sedikit rumah bujang ni,
menghadap laptop dan terasa ingin menulis sesuatu
yang agak santai.

Emm..nak ceritalah sedikit tentang pasukan hoki UiTM
untuk sem yg kedua dalam tahun 2009 ni.
saya baru saja join pasukan ini sebab baru sambung degree
di sini. Mula-mula ingatkan dah tak nak main
hoki sbb dikhabarkan ramai dah pemain hoki dalam UiTM ni
dan terdiri daripada yang bukan calang-calang.
So, ingatkan tak jadi nak mainlah..
tapi main jugak sbb ade senior call suruh main
sbb player tak cukup, so mmg salahla
khabaran tersebut.


So, mainlah daku dalam sukan hoki ini
kat UiTM Shah Alam pula.
Memang bestlah kat sini sbb banyak tournament
dan yang lepas kami join Liga Hoki Selangor dan mendapat
juara Divisyen 1 dan Naib Juara keseluruhan
sbb kalah dgn RAMD di Final Liga.
Boleh baca The Star yang lepas kalau
nak tahu lebih lanjut tentang final tersebut.


Main hoki je..belajar camne plak. haa..
so, sem 5 ni saya lapang sikitlah agaknye sbb
sem ni ambil 17 jam kredit je
tapi tak tahu lagi busy ke tak nanti
Sebab subjek yg ditawarkan ade yang susah dan senang.

Subjeknye:
1.Presentation Skill
2.German Language
3.Geothechnique
4.Civil Engineering Quantities
5.Construction Technology
6.Reinforced Concrete Design
7.Numerical Analysis and Finite element methods

So, kene fokuslah dari sekarang. Main main juga,
study jangan lupa. Semuanya kena buat kerana Allah
dengan bersungguh-sungguh,
supaya ianya menjadi ibadah..

So, rasenye tu je kot. Sikit je kan..hihi.
tak larat nak tulis banyak. mule2 ingat nak kongsikan cerita
tentang beberapa orang Sahabat Rasulullah S.A.W. iaitu
Mus'ab bin Umair dan Salman Al-farisi. Saye bace dari
buku yang bertajuk Kisah Sahabat-sahabat Rasulullah S.A.W
hasil tulisan Khalid Muhamad Khalid.
Best kalau nak cerita tapi
tulah, penat menulis ni..hihi.

Lain kali sajalah saya kongsikan apa yang rasa
selepas membacanya.
sekiranya ada masa
lapang akan saya kongsikan. saya tak janji tau..hihi.
Ok, semoga setiap perlakuan, percakapan serta gerak geri
zahir dan tersembunyi semuanya diterima
oleh Allah sebagai ibadah.

InsyaAllah.


3 comments:

Fathi Baik said...

good luck adam :)

adkarika said...

Thankz fathi...good luck for you too.

Atiqah said...

manage your time wisely then you'll find its worth for every sweat you drop.