Followers

Sunday, August 1

Seminar Kesejahteraan Mahasiswa 6


Tarikh: 8 Ogos, 2010 | Ahad

Masa: 8.00pg - 5.30ptg

Tempat: Masjid Wilayah Jalan Duta

Peserta: Semua siswa & siswi IPTA & IPTS di seluruh negara.

Yuran: RM10.00

Tema: Mahasiswa yang proaktif dan inovatif


Objektif:

1) Melahirkan masyarakat yang mengambil berat kepada isu-isu kemasyarakatan.

2) Melahirkan mahasiswa yang memiliki sifat-sifat kepimpinan dan berbakti.

3) Melahirkan mahasiswa yang berdaya inovatif dalam mencapai kecemerlangan akademik, shaksiah dan kemasyarakatan.

sebarang pertanyaan..
hubungi : 013-628 4940

jom pakat p ramai2..ajak kawan2 yang lain sama...
persediaan menjadi mahasiswa cemerlang dalam akhlaq dan iman, serta akademik..
persediaan ramadhan juga..


http://www.haluansiswa.haluan.org.my

17 comments:

Abu said...

tanya ana pula..tu untuk iklan ana ja.. iklan anta kena buh no anta la.. sebab ana bkn tau sgt.. alahai..kalau org tanya, ana tau jawab apa yg ana tau ja..

Ad@Am said...

Ana copy dr email je...
dah nta yg sruh ltk kt blog..
copy n paste jelah..hihi

ukur kira said...

@adam:
Copy je.Ini arahan abu.Siapa berani lawan arahan abu?hehehe.(ana pun tak letak iklan 2..teruk betul)

Ana tak pi SKEMA kali ni.Ada hal skit di tempat lain.

@Abu:
Abu,ni kan iklan nta.Nta jangan risau.Kalau apa2 yang orang tnya nta x tau,nta bagi je no ana.Meh ana explain kat mereka.Hehe.I'm supporting ur back.
Abu!Abu!Abu!

Abu said...

hehe..adam2.. ana ni tolong ja.. entah ada ke x lg.. mayb balik minggu ni, cdg nk p skema, mayb sampai duta ahad pg atau ahad tengahri.. hebahan ni x perlu ada time skema kan kan?? xdela.. ermmm hajat nk jmpa ust azman.. lama sgt x bual dgn dia....
rindu sgt....
nabil..anta ni selalu ja ada hal..x p x pa, bawa anak2 buah anta p sana k..

ukur kira said...

@ abu:

Nta balik?Nak balik kedah jugak..hua!!!Cek nak balik jugak!

Ana pun dah lama tak bual2 dgn ust.Azman.Dia sibuk sngt sekarang.(tetiba teringat zaman Matrik UIA dulu)..

Abu,nta sembang dgn ana pun ok jugak.Ada orang panggil ana Dr.Syed Haleem Junior.kih kih kih.

Ana selalu ada hal?Tu la..sibuk memanjang ana ni.Ana tak dak anak buah la..anak kandung ada la.Baru umur 8 bulan.

Ad@Am said...

Abu: datangla SKEMA Abu.. dok tuang je Abu ni..hehe. jgn marah ye Abu..

Nabil: Baru igt nk jumpe kt SKEMA nnt tp xpelah..Allah xizin lg kn.. =)

nta jadi Dr Syed Halim Junior? leh ckp turki jugakla kirenye ni.. :P..

Nta biar betul Nabil dah ade anak kandung? bile anta kawen. Xberitahu sahabat2 kn..cmni r.. tu anak kandung ke, anak dalam kandungan?? hihi

Abu said...

Nabil : aduhai,..Ar Syed Nabil Al-????
ermm ana kat kedah dh pun, cuti seminggu.. sorry ya nabil..

Adam : tuang?? erm.. ana kalau p pn x ikhlas.. bukan tambah pahala, tambah titik hitam kat hati.. hehe.. lemahnya ana..kena anta nasihat selalu.. rindu kat Nabil dan Izzat Amir,, selalu bg nasihat kat ana..

Ad@Am said...

Abu: ape yg penting skrg kita kena usaha utk lalui proses.. janji anta lalui proses dlu(dtg je dulu).. klu nta xlalui mne anta nk tau nta ikhlas ke x? hidayah Allah ade kat mne2..

nak ikhlas bukan suatu yg mudah..Moga2 usaha kita untuk melalui proses juga dikira amal yg diterima.

sharing is caring..hehe

Abu said...

wah..adam..jzkh..
erm, ana saja kata cam tu, tunggu respons Syed Nabil Al-Qordowi..
insyaAllah, rancang nk bertolk ke Duta sabtu malam, semoga dipermudahkan..

ukur kira said...

@ abu n adam:

Ana mana ada anak lagi la.Tgh cari anak angkat.hehe

Abu,jangan tuang2 program naa..Betul cakap adam tu,datang je dulu prgm.(pandai2 je ana suruh orang mai)

Insya Allah ana mai SKEMA,adam.Jumaat mlm ana bertolak ke Kelantan.Sabtu mlm ana bertolak balik ke KL.Harap2 sempat nak ke SKEMA..

Abu n adam,nasihat skit ana..Isk3..

Heee...Mcm best je nama baru ana.Syed Nabil Al-Qordhowi.hehehe

Abu said...

nabil :

kena buh nama penuh, Al-Hafiz Imam Muda Syeikh Syed Ahmad Nabil Al-Jamil..anta pandai2 la.. nanti skema depan, anta bg forum plak..
bagusnya, p rata.. ana ja x p mana, mtg pn x p, pgrm pn x p.. trgn bsama shbt2..

ukur kira said...

@ abu:

Panjang benor nama ana 2.Better panggil ana NJ je.hehe

Skema dpn?Ana mana bleh ckp in public.Dpn audience yang ramai.Even nak cakap face by face dgn seseorang pun x bleh..Ana bukan mcm nta.Nta mantap.Serba boleh.

Ana p jalan2 je.Makin angin.Hehe
Nta x p sebab ada tanggungjawab lain.Dalam batch kita nta,adam,hafiz la yang paling aktif,famous and berdedikasi.Ana salute la kat hampa.

TERBAIK la!!!!

ukur kira said...

Oppss..Typo.

Bukan face by face,but face 2 face..Hahaha

~Kedah maju 2010~

Abu said...

nabil : semangat kedah tiba2 ni..padahal kedah setahun sekali ja anta balik..

kalau x leh ckp depan org ramai, kami rakam anta cakap, kami wat video presentation.. ok jugak..yg penting boleh sampaikan pada umum..

femes? x pntg semua tu.. bukan nk jd artis pn.. yg penting femes di cc malaikat..

pendeknya? tp tergeliat lidah nk sebut..

ni kita duk merapu apa??
jom jemput p skema..
ana tukang hebah ja..
masa program x yah nk buat kerja dh.. :)

Ad@Am said...

Nabil:

Anta g kelantan watpe? Xajak pown..hihi.. ana nak nasihat nta pun ana ni pn masih perlukan nasihat dari org2 qowi mcm antum...^^

Xyah nk ubah2 name yg sedia sedap tu..Ahmad Nabil..haha

Ana siape je yg kenal Nabil..sebut nama ana sunyi je dunia, bunyi cengkerek adela..=)

Abu:

Abu..pastikan SKEMA sudah dihebahkan ke seluruh pelosok dunia.. Kalau xsampai nnt diorg tuntut kt akhirat..haaa..xtaw

ing said...

ana awalnya nk p SKEMA...
last2 minute x jd..
Ada saudara mara mai umah..
lyn tetamu adalah Wajib, apatah lg kluarga yg terdekat..

Apapun ttp ada rasa terkilan dlm dada bila x dpt p..
:-(

*************************************
Smuannya drp Allah, tentu ada hikmah!

Ad@Am said...

Ing:

InshaAllah.. semuanya ada hikmahnya..
Ana pun xsempat bersembang lama dgn shbt2 kite...Nabil, Ali dll..

Akmal lg la xsempat jumpe pn..tgok dr jauh je..sedih jgk..

tp xpe.. ape yg penting ialah ingatan seorang terhadap shbtnya di dalam doanya..

InshaAllah.(",)